Hvordan redusere risikoen for allergi

Medisinsk støtte

Som hovedregel: Enhver som allerede har opplevd allergiske reaksjoner i hans eller hennes barn, bør konsultere en spesialist (allergiker) for å klargjøre årsakene. Diskuter med legen hva som er best å gjøre. Ofte husstøvmider, mat, pollen eller kjæledyrhår utløse en allergisk reaksjon. Men også kjemiske stoffer fra møbler, gulvbelegg, leker eller farger kan forårsake allergier og i tillegg byrde luftveiene.

barnets ernæring

Amning er alltid best for både mor og barn, og bør gjøres med alle barn i hvert fall til begynnelsen av 5. måned. Beikost bør babyene, enten de er breastfed eller ikke, tidligste med begynnelsen av den femte, men ikke senere enn begynnelsen av den syvende måneden i livet. Dette er den ideelle perioden for alle barn å kontakte tarmen med mulige allergener og en rekke forskjellige matvarer. Mens spedbarnet gradvis mottar komplementær mat, bør han fortsette å amme.

En langvarig eksklusiv amming gir ikke lenger beskyttelse for spedbarnet. Hvor lenge følger medfølgende amming er en avgjørelse fra moren og avhenger av barnets behov. Hvis det ikke er gitt amming, anbefales det at allergisk utsatt barn får allergi til barn i samråd med barnelege. På pakkene er denne melk merket med “HA”.Selv i ikke-ammende spedbarn foregår introduksjon av komplementær mat mellom 5. og 7. måned. Imidlertid er det ikke lenger nødvendig å bruke hypoallergene melkeformler hos barn som ikke ammer, da de allerede bruker naturlig mat.

Sunt hjem

Røyking:

Røyking er den største forebyggbare helserisoen i Tyskland. Personer som lider av allergisk forkjølelse, f.eks. lider av pollenallergi, lider ofte også av astma. Risikoen for utviklingen av astma øker på grunn av tobakk forbruk tilsynelatende i tillegg. Barn er spesielt følsomme for andrehånds røyk. De skal vokse opp i et tobakkfritt miljø og bør ikke bli utsatt for disse giftige forurensende stoffer i luften under bilritt. Hos barn som vokser opp i røykhusholdninger, øker risikoen for å utvikle allergi betydelig. Dette gjelder spesielt for allergisk bronkial astma.

Forurensende stoffer:

Ved kjøp av møbler, maling, bakgrunnsbilder og andre kjøp i hjemmet, ta hensyn til lavemisjonsprodukter med seler som naturalplus®.

Konserveringsmidler:

(for eksempel klormetylisotiazolinon) i maling, lakk eller lim kan være et problem for personer med kontaktallergi. Selv med farger som bærer miljømerket “Blue Angel”, som står for mer miljøvennlige og helseevennlige produkter, bør du også være oppmerksom på notatet “egnet for allergikere” eller “uten konserveringsmidler”. Fra 2021 vil konserveringsmidler i veggfarger med “Blue Angel” bli utestengt.

Vaskemidler og rengjøringsmidler:

Selv i flytende vaskemidler og rengjøringsmidler brukes disse allergifremkallende konserveringsmidler og i tillegg dufter. Se på etiketten for ingrediensene og instruksjoner om hvorvidt produktet er egnet for allergikere.

Dufter fører også ofte til allergier. Av denne grunn bør du foretrekke parfymeprodukter for kroppspleie, rengjøring, men også leker. Duftsprayer forurenser også inneluften med kjemikalier og kan være et problem for personer med astma. Den enkleste måten å få frisk luft på er å fly. Former i hjemmet kan fremme allergier og forverre eksisterende luftveissykdommer. Former trenger fuktighet for veksten. Ventil alle rommene i leiligheten regelmessig flere ganger om dagen for å slippe ut fuktighet og dermed unngå mugg!

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70