Kaffe å gå: unngå engangskopper

De fleste kopper til varme drikker er laget av papp med plastbelegg. Bare en halv liter vann brukes til å lage papiret til en kopp – mer enn koppen av drikken absorberer. Hvor fibrene kommer fra for papiret, er ofte uklart, fordi bare noen få har en sertifisering. Omtrent en tredjedel av koppene er laget av plast.

Mange krus blir kastet bort som “vill søppel”. Som med plastposer som havner i miljøet, er det også fare med engangskopper at plastikket i koppen blir mikroplastisk (svært små plastpartikler) som kommer inn i vannet eller bakken – med uforutsette konsekvenser for mennesker og mennesker miljø.

Hvorfor “søppel” og “vill søppel” er et problem for oss alle

Etter hvert som vårt samfunn blir stadig mer mobilt, fortsetter trenden mot å spise og drikke på farten, uforminsket. Antallet pendlere vokser, og også på fritiden er det lengre – å-gå-kaffe er dermed mer populær. På baksiden er: Byens rengjøringsmidler og lokale myndigheter sliter med voksende søppel, overfylte søppelkasser og såkalt søppel, som i stor grad består av bjelker.Avhending av søppel- eller søppelpotter kastet bort på torg og plener forårsaker unødvendige kostnader for byer – og dermed for sine borgere. Ved å kaste bort ofte forsømmelse, fordi hvis miljøet allerede er strøget, vil villigheten til forbipasserende til å kaste bort søppelet deres nøyaktig reduseres. Også hærverk blir mer sannsynlig.

Hvorfor gjenvinning i kopper virker ofte ikke

Tall, hvor mange kopper er faktisk resirkulert, eksisterer ikke. Det er klart: Engangs kopper er serviceemballasje. De tilhører den gule pose eller i den gule kassen som pommes frites eller sundae.

Eller resirkulasjonene, hvis en kommune tilbyr dem. Men de lander sjelden der.Fordi koppen tømmes på vei og vanligvis bortskaffes i nærmeste offentlige søppel, slutter den vanligvis i avfallsforbrenningen. Knapt noen kopp bærer instruksjonene for riktig avhending i den gule kassen. Råmaterialene som er i koppen, tre og petroleum, for eksempel, er dermed tapt for alltid etter bare en kort bruk.

Materialet deres gjør det vanskelig å resirkulere papirkopper. Fordi papir kopper er belagt slik at de ikke raskt suge opp når de er i kontakt med fuktighet. Resirkuleringen av papirfibre som er nødvendig for resirkulering, trener derfor ikke helt ut og papirfibrene kan bare delvis resirkuleres.I tillegg betaler mange forbrukere to ganger for bortskaffelse. Først når du kjøper, fordi flaskerne må betale en lisensavgift for papirkoppen, legger de seg på prisen på drikken. Kostnaden for bortskaffelse av restavfall bæres av forbrukerne selv gjennom avfallsavgift. Avhending via den gule posen eller den gule vesken vil være gratis for forbrukerne, men returkoppen er vanligvis ikke bortkastet der.

Hva en gjenbrukbar kopp unngår

For å produsere en gjenbrukbar kopp, trenger du mer råvarer og energi enn for en papp eller plastkopp. Men en returkopp kan brukes i mange år, og erstatter hvert år gjennomsnittlig forbruk av 60 engangs kopper. Til slutt sparer det mye ressurser og energi. I tillegg er en lukkbar gjenbrukbar kopp mer praktisk: det holder innholdet varmt lenger, forhindrer det i å lekke bedre enn kartongkammeret – og sist men ikke minst, det er mer elegant.Skylling av de gjenbrukbare koppene gjør den viktigste miljøpåvirkningen. Løsning er enkel: gjør alltid oppvaskmaskinen full og bruk strammeprogrammet. Hvilke gjenbrukbare kopper holder seg varme i lang tid og er lekkasikker, avslører vår oversikt over brukeropplevelsen og testene som er tilgjengelige for oss. Forbrukerne bør alltid være oppmerksom på riktig materiale når man kjøper en kopp, fordi ikke hver kopp er egnet til å fylle varme drikker. Fremfor alt, unngå kopper laget av melaminharpikser, inkludert populære bambuskopper. Koppen bør også være fri for bisfenol. Hvis det skulle være en plastikkkopp, snakker ingenting ingenting mot polypropylen (PP).

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70