Kvise i stedet for rosenrød hud: Hva hjelper mot akne i svangerskapet?

På grunn av Baby-Glow!

Du ser det i øynene til mange gravide kvinner: de avgir dette veldig spesielle jeg-vil-snart-mamma-lysene – og huden skinner myk og rosenrød. Dessverre kan ikke enhver gravid kvinne dra nytte av “baby-glød”. I stedet for porefri, lubben ferskenhud kjemper de i stedet med kviser, hudormer og uren hud – de lider av kvis graviditet. Vi sier hva årsakene er og hva som hjelper.

Årsakene til graviditetsakne

Som i puberteten er den hormonelle balansen i svangerskapet snudd. For eksempel kan noen kvinner plutselig oppleve kviser og skjult hud fordi kroppen deres frigjør mer androgener, som er mannlige kjønnshormoner. Alle som tidligere har hatt plaget hud, vil måtte slite med det igjen under graviditet. Noen viser bare mindre pletter i form av hudormer eller mindre kviser – men dette er ikke en indikasjon på graviditetsakne. For betente, festende pustler eller smertefulle kviser i ansiktet, på dekorasjonen eller ryggen, bør du oppsøke hudlege.

Forsvinner graviditetsaknen?

Som etter puberteten forsvinner kviser i svangerskapet etter fødselen. Når akkurat det skjer er annerledes for kvinner. Hos noen kvinner forbedres hudfargen selv i andre trimester av svangerskapet.

Hvordan pleier jeg huden min nå?

Uren hud skal bruke milde pleieprodukter som også er egnet for fet hud. Det er viktig å avfette huden forsiktig og berolige den, slik at kvisene ikke tennes. Spesielt milde er pH-nøytrale vaskemidler med en verdi mellom 5,5 og 6,5. I stedet bør du avstå fra å bruke fett og oljebaserte pleieprodukter.

Alle som er usikre på hvilke produkter de har lov til å ta under graviditet ber hudlegen sin om råd. Kvisene må ikke under noen omstendigheter klemmes eller kløres, da ellers kan skjemmende arr utvikle seg. En avtale med en god kosmetolog, som profesjonelt renser huden, kan i tillegg forbedre hudens utseende.

Sunt kosthold kan lindre ubehag

Drikk mye vann! Tilstrekkelig fuktighet hjelper kroppen med å frigjøre miljøgifter, som deretter transporteres utover gjennom huden og fjernes med daglig rensing.

I tillegg anbefaler mange hudleger å gi pasientene et mer informert kosthold. Melk og kjøttprodukter og karbohydrater fra søte og hvite melprodukter fremmer nemlig den inflammatoriske beredskapen i kroppen og dermed også kviser. Grønnsaker, frukt, nøtter, fet fisk og belgfrukter har derimot betennelsesdempende effekter og kan bidra til å forhindre kviser.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70