Lungen / tykktarmen funksjon krets fra perspektivet i tradisjonell kinesisk medisin

Å puste på en høst dag med klar, kjølig luft. Eller å stå på en fjelltopp, puste og føle friheten? Alt dette er et uttrykk for en frisk, sterk lungesystemet.

Men høsten er også tid for ettertanke, for retrett. Vi er koblet til naturens kretsløp, si farvel til munterhet og letthet av sommeren. Hva er ugjenkallelig over, lar vi gå (eller ikke …). I høst kan tidspunktet for hoste og rennende nese, melankoli og tristhet starte nå å veie våre sinn.

Tristhet og depresjon er en del av følelser av lungene og tykktarmen. Tristhet hjelper oss å komme over tapene å gi slipp, for å slå igjen for å godta endringen. Hvis vi sier farvel og la gå for vanskelig, kan pusten ikke lenger flyte fritt og ikke gi slipp på tarmen. Uløst sorg svekker lungene og tykktarmen.

Lungene er skjoldet av alle organer, delikate og sensitive. De og hud – lungene representerer overflaten av folket – er utsatt mest direkte mot ytre påvirkninger og koblet med himmel og jord. Lungene er mellommann for de himmelske påvirkninger og luftveiene vi er koblet til vårt miljø og alle puste skapninger. Følsomhet, empati og differensiering kapasitet inkluderer til en funksjon sirkel frisk lunge.

Etter qigong tradisjon, har lunge syv små sjel deler som forsyner kroppen med energi. Avhengig av om de er sterke og mektige eller bare svakt utviklet, de påvirker helse og produktivitet av mennesker.

Omdannelsen fase av lungen er metall, dens styrke og klarhet. Metal har en dobbel natur: det er veldig allsidig. Ved oppvarming kan det helles i formen. “Brannen av hjertet” kan forårsake skade på lungene. Og hvis metall kjøler, er det vanskelig og lite fleksibel. Hardheten kan skade leveren. Deretter kalles det “skjærer tre leveren metal” i TCM.

Videre regulerer lunge åpning og lukking av porene. følgelig den styrer svette og forutsetter en beskyttende funksjon mot ytre påvirkninger (immun). Tykktarmen tar som en partnerinstitusjon i lunge, rollen av mekleren. Det er det organ som er mest forurenset. Her er en utveksling mellom innsiden og utsiden finner sted. Hvis la gå hardt, kan kolon reagerer f.eks med forstoppelse og forgifte kroppen.

Helsen til lunge-colon påvirket funksjonelt system:

• hele luftveiene, bihuler, nakke, hals og stemmebånd • hud og slimhinner (tørr hud, svetting) • immunsystemet • alle følsom i tykktarm

En balansert lunge eller metall personlighet er full av optimisme, intuisjon, mot og ærlighet. Den har en sterk følelse av selvtillit, en rettferdighetssans og elsker klarhet, enkelhet og frihet. Ofte er det kunstneriske og veldig kreativ.

Hvordan kan vi støtte lunge-tykktarmen funksjon Circle?

Gjennom regelmessig meditasjon, yoga eller qi gong vi oppnå avslapning, harmonisering og styrking av kropp, sinn og sjel. Med en spesiell lunge qi trening, kan vi spesielt styrke immunforsvaret og regulerer lunge og tykktarm funksjoner.

Hvit mat, for eksempel reddik, kål og kålrabi være støttende, samt epler, pærer, mango og elderflower. Overdrevent inntak av skarpe mat, godteri, fett og meieriprodukter veie denne funksjonelle krets.

Og: Fortell deg selv hver kveld foran speilet, hva de har gjort alt “rett og riktig”! Gi deg selv oppmerksomhet og kjærlighet! Ta med struktur, optimisme, glede og takknemlighet i livet ditt.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70