Voldsomme eksplosjoner på Stromboli

En utbrudd av vulkanen Stromboli utenfor den sicilianske kysten har forårsaket voldsomme eksplosjoner. Et menneske døde. Med helikoptre og båter fra brannslokkingen kommer de resulterende branner.

En dag etter den voldsomme utbruddet av vulkanen Stromboli, kjemper brannvesenet med helikoptre og motorbåter ut av de resulterende branner.Borgmesteren til Lipari kommune, Marco Giorgianni, fortalte Ansa nyhetsbyrå om at rundt 100 personer har blitt hentet fra øya utenfor siciliansk kysten. “En del av øya dekket med et tett tak Bimmstein ser ut som en etterkrigs scene,” Giorganni beskrev situasjonen på bakken. For å kunne komme tilbake til normal, er opprydding pågår. Strømforsyningen er i stor grad gjenopprettet, ifølge borgmesteren.

En død, flere skadet

Den voldsomme vulkanske utbruddet misforstod beboere og turister. Det var to voldsomme eksplosjoner. Bilder var store askeskyer og røyk å se. Minst en person ble drept.En utfluktsmann døde da han reiste med en venn på en sti på vulkanen, sa Giorgianni. Ifølge nyhetsbyrået AGI er den avdøde en 35 år gammel siciliansk. Hans brasilianske følgesvenn har blitt funnet dehydrert, han hadde vært i sjokk. De to vandrere var derfor under 400 meter – bare over denne grensen, anbefales en guide.

Mediene rapporterte at folk hadde forlatt eller barrikaderte sine hjem. Turister hoppet ut av frykt i havet. Redningsarbeidere snakket om flere dødsfall.

Branner på øya

Ifølge Institutt for geofysikk og vulkanologi skjedde de to eksplosjonene onsdag klokka 17.00 på sørsiden av krateret. En av de to var den sterkeste eksplosjonen siden opptegnelsene begynte. Tidligere lekket ut av “alle aktive munner av kraterterrassen” lava.

En to-kilometer høy røkskyke steg opp i himmelen, rundt landsbyen Ginostra brøt brann. Ifølge media kunne et brannslukningsfly ikke bekjempe brannen på øya på grunn av den sterke røyken. Et skip var sendt til øya for å redde folk i nødstilfeller. “Det var som å være i helvete fordi brannfellet falt fra himmelen”, sa italienske nyhetsbyråer lokalpresten Giovanni Longo.Stromboli er en av de mest aktive vulkanene i Italia og danner en liten øy. Bare ca 500 mennesker bor der permanent, men mange turister kommer om sommeren. En hotellansvarlig på Stromboli fortalte tysk pressebyrå om mye røyk og lavastrømmer, men det var ingen panikk.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70